Hvordan overvåger en arteriel linje blodtrykket?
Hvordan overvåger en arteriel linje blodtrykket?

Video: Hvordan overvåger en arteriel linje blodtrykket?

Video: Hvordan overvåger en arteriel linje blodtrykket?
Video: Høyt blodtrykk 2024, Juli
Anonim

An arteriel linje er en kanyle placeret i en pulsåre således at den faktiske tryk i pulsåre kan måles. Dette giver kontinuerlig måling af systolisk blodtryk (SBP), diastolisk blodtryk (DBP) og middelværdi arterielt tryk (KORT). Transduceren konverterer dette mekaniske tryk til kinetisk energi.

Heraf, hvad er indikationerne for overvågning af arterielt tryk?

Indikationer for placering af arterielle linjer inkluderer: (1) kontinuerlig overvågning af blodtryk i hæmodynamisk ustabile slag til slag patienter , (2) hyppig prøveudtagning af blod til laboratorieanalyse og (3) timing af intra-aorta-ballonpumpe med hjertecyklussen.

For det andet, hvor længe kan en arteriel linje forblive på plads? Selvom nogle hospitaler tager røret ud og placere det i en anden pulsåre hver 5. dag, de kan holdes inde placere længere sikkert hvis stor omhu er taget til holde stedet tørt og rent.

Spørgsmålet er også, hvorfor bruges trykposer i arterielle linjer?

forhindre blod i at størkne i en arteriel kateter, løber en langsom kontinuerlig infusion af væske ind i kateteret (ved 2-3 ml pr. time). For at forhindre, at blodet bakker op, holdes infusionen under tryk . Du bemærker muligvis grøn eller blå tryk kasser eller tasker hængende nær sengen.

Hvorfor skulle en patient have brug for en arteriel linje?

An arteriel linje (også kunst- linje eller en- linje ) er et tyndt kateter indsat i en pulsåre . Det er mest almindeligt anvendt i intensivmedicin og anæstesi til at overvåge blodtryk direkte og i realtid (i stedet for ved intermitterende og indirekte måling) og til at opnå prøver for arteriel blodgasanalyse.

Anbefalede: