Hvordan tester du diskriminerende gyldighed?
Hvordan tester du diskriminerende gyldighed?

Video: Hvordan tester du diskriminerende gyldighed?

Video: Hvordan tester du diskriminerende gyldighed?
Video: Hva skjer på teoriprøven? 2024, Juli
Anonim

Diskriminerende gyldighed . At etablere diskriminerende gyldighed , skal du vise, at foranstaltninger, der ikke burde være relaterede, i virkeligheden ikke er relaterede. I figuren nedenfor ser vi igen fire mål (hver er et emne på en skala).

Hvad er et eksempel på diskriminant validitet, når man holder dette i betragtning?

Diskriminerende gyldighed tester, om troede urelaterede konstruktioner i virkeligheden ikke er relaterede. Diskriminerende gyldighed ville sikre, at de ikke-overlappende faktorer i undersøgelsen ikke overlapper hinanden. Til eksempel , bør selvværd og intelligens ikke hænge sammen (for meget) i de fleste forskningsprojekter.

Derudover, hvordan bestemmer du konvergent validitet? Konvergent validitet siger, at test med samme eller lignende konstruktioner bør være stærkt korreleret. To metoder anvendes ofte til test konvergent validitet . Den ene er at korrelere scoren mellem to vurderingsværktøjer eller værktøjers underdomæner, der anses for at være måle det samme konstruere.

Heraf, hvad er diskriminant validitet i statistik?

Diskriminerende gyldighed er i hvilken grad to begrebsmæssigt lignende begreber er forskellige. Den empiriske test er igen korrelationen mellem målene, men denne gang er den opsummerede skala korreleret med et lignende, men konceptuelt adskilt mål.

Hvorfor er diskriminantvaliditet vigtig i forskning?

Bevis for diskriminerende gyldighed er tilvejebragt, når mål for konstruktioner, der teoretisk set ikke burde være stærkt relateret til hinanden, faktisk ikke findes at være relateret til hinanden.

Anbefalede: