Indholdsfortegnelse:

Hvad er tidligt eller kompenseret chok?
Hvad er tidligt eller kompenseret chok?

Video: Hvad er tidligt eller kompenseret chok?

Video: Hvad er tidligt eller kompenseret chok?
Video: Compensated Shock In Trauma Patients - Everything You Need To Know - Dr. Nabil Ebraheim 2024, Juni
Anonim

Kompenseret stød opstår tidlig mens kroppen stadig er i stand til at kompensere for en mangel i et eller flere af de tre perfusionsområder (HR, SV og/eller PVR). Tegn og symptomer på denne fase af chok omfatter takykardi og takypnø samt kølig bleg og svedende hud.

Tilsvarende, hvad er kompenseret chok?

Med kompenseret chok , oplever kroppen en tilstand med lavt blodvolumen, men er stadig i stand til at opretholde blodtryk og organperfusion ved at øge hjertefrekvensen og sammensnøre blodkarrene. Symptomer på kompenseret stød omfatter: Agitation, rastløshed og angst.

Ved også, hvad er tidligt chok? Indledende symptomer på chok omfatte kolde, klamrede hænder og fødder; bleg eller blåfarvet hudfarve; svag, hurtig puls; hurtig vejrtrækning; lavt blodtryk. En række andre symptomer kan være til stede, men de er afhængige af den underliggende årsag til chok.

I betragtning af dette, hvad er forskellen mellem kompenseret chok og dekompenseret chok?

Kompenseret stød opstår, når kroppen forsøger at opretholde næsten normale vitale tegn og perfusion, på trods af skader på cirkulation og stofskifte. Alternativt dekompenseret stød er en tilstand, hvor kroppen ikke længere er i stand til at følge med, og der sker forringelse.

Hvad er de fire typer chok?

De fire hovedtyper er:

  • obstruktivt chok.
  • kardiogent chok.
  • fordelingschok.
  • hypovolæmisk chok.

Anbefalede: