Kan du trække blod fra midtlinjekateteret?
Kan du trække blod fra midtlinjekateteret?

Video: Kan du trække blod fra midtlinjekateteret?

Video: Kan du trække blod fra midtlinjekateteret?
Video: How to draw blood from patient with autism | OSU CAST 2024, Juni
Anonim

Det midtlinjekateter er lavet af ekstremt blødt materiale og anbefales ikke til rutine blod trækker . Det er dog muligt at trække blod prøver uden at kollapse kateter hvis langsomt, let tryk bruges.

På samme måde kan du spørge, om du kan få blod tilbage fra en midterlinje?

Midterlinje katetre er kontraindiceret, når der er en historie med venøs trombose, begrænset blod flow til ekstremiteterne og nyresygdom i slutstadiet, der kræver konservering af perifer vene (Gorski et al.). EN midterlinje vil ofte undlader at præsentere en blod tilbage efter flere dages opholdstid.

For det andet, hvor længe kan et midtlinjekateter blive i? 6-8 uger

For det andet, kan du trække blod fra en PICC -linje?

Svar: Centers for Disease Control and Prevention (CDC) oplyser ikke, at det er upassende at trække blod fra en PICC -linje . I stedet giver de følgende proces som en at følge hvornår udtagning af blod fra en PICC-linje (CDC, 2011): Få adgang til kateteret som beskrevet ovenfor, og bevar aseptisk teknik.

Hvad er forskellen mellem A midtlinje og en almindelig IV?

Midterlinjer er længere end a regelmæssig IV . Midterlinjer sættes normalt i en vene i arm. Det sættes i en stor vene i arm og ender i en stor vene nær hjertet. Nogle gange bruges en benvene til spædbørn.

Anbefalede: