Hvem var en tidlig forkæmper for funktionalisme?
Hvem var en tidlig forkæmper for funktionalisme?

Video: Hvem var en tidlig forkæmper for funktionalisme?

Video: Hvem var en tidlig forkæmper for funktionalisme?
Video: Funktionalisme 2024, Juni
Anonim

Kendt for: Far til uddannelsespsykologi;

Hvem fandt på samme måde frem til funktionalisme?

Det funktionalist perspektiv er hovedsageligt baseret på værkerne af Herbert Spencer, Emile Durkheim, Talcott Parsons og Robert Merton. Ifølge funktionalisme , samfundet er et system af indbyrdes forbundne dele, der arbejder sammen i harmoni for at opretholde en tilstand af balance og social ligevægt i det hele.

Ved også, hvem var den første person, der blev omtalt som en psykolog? WUNDT OG STRUKTURALISME Wilhelm Wundt (1832–1920) var en tysk videnskabsmand hvem var den første person at være henvist til asapsykolog . Hans berømte bog med titlen PrinciplesofPhysiological Psykologi blev udgivet i 1873.

Folk spørger også, hvem der var en tidlig fortaler for funktionalisme og blev betragtet som psykologiens fader i Amerika?

Wilhelm Wundt. Wilhelm Wundt åbnede InstituteforExperimental Psykologi ved universitetet i Leipzigin, Tyskland i 1879. Dette var den først laboratorium dedikeret til psykologi , og dens åbning tænkes normalt på at begynde det moderne psykologi . Faktisk er Wundt ofte betragtes som psykologens far.

Hvornår blev funktionalismepsykologi grundlagt?

James og Funktionalisme William James (1842-1910) var den første amerikaner psykolog der gik ind for et andet perspektiv på hvordan psykologi skal fungere. James blev introduceret til Darwins evolutionsteori ved naturlig selektion og accepterede det som en forklaring på en organismes egenskaber.

Anbefalede: