På hvilket tidspunkt bliver osteopeni til osteoporose?
På hvilket tidspunkt bliver osteopeni til osteoporose?

Video: På hvilket tidspunkt bliver osteopeni til osteoporose?

Video: På hvilket tidspunkt bliver osteopeni til osteoporose?
Video: Когда вы каждый день прыгаете со скакалкой, что происх... 2024, Juni
Anonim

Osteopeni er hvornår dine knogler er svagere end normalt, men ikke så langt væk, at de let går i stykker, hvilket er kendetegnet ved osteoporose . Dine knogler er normalt på deres tætteste hvornår du er omkring 30. Osteopeni , hvis det overhovedet sker, sker det normalt efter 50 års alderen.

Spørgsmålet er også, fører osteopeni altid til osteoporose?

Hvis du har osteopeni , du har lavere knogletæthed end normalt. Din knogletæthed topper, når du er omkring 35 år gammel. Folk der har osteopeni har en lavere BMD end normalt, men det er ikke en sygdom. Dog at have osteopeni gør øge dine chancer for at udvikle dig osteoporose.

Udover ovenstående, hvordan kan du forhindre osteopeni fra osteoporose? Gør dine knogler tykke

  1. Få nok calcium og D -vitamin.
  2. Træn ofte og sørg for, at dine øvelser belaster dine knogler (løb og løftevægte er for eksempel godt for dine knogler).
  3. Ryg ikke. Rygning skader dine knogler.
  4. Undgå coladrikke (kost og regelmæssig).
  5. Drik ikke for meget alkohol.

Hvad er osteopeni eller osteoporose derudover?

Forskellen på osteopeni og osteoporose er det i osteopeni knogletabet er ikke så alvorligt som i osteoporose . Det betyder nogen med osteopeni er mere tilbøjelige til at brække en knogle end en person med en normal knogletæthed, men er mindre tilbøjelig til at brække en knogle end en person med osteoporose.

Hvor ofte skal du have en knogletæthedsscanning, hvis du har osteopeni?

Folk tager en osteoporose medicin bør gentage deres knogletæthedstest af central DXA hver en - to år. Efter at have startet en ny osteoporose medicin, mange sundhedsudbydere vilje gentag a knogletæthedstest efter en år.

Anbefalede: