Hvad er det generelle formål med at bruge en lateral decubitus -position?
Hvad er det generelle formål med at bruge en lateral decubitus -position?

Video: Hvad er det generelle formål med at bruge en lateral decubitus -position?

Video: Hvad er det generelle formål med at bruge en lateral decubitus -position?
Video: Самый русский танк Шерман. Модель танка 1/35 2024, Juli
Anonim

hvad er det generelle formål med at bruge en lateral decubitusposition ? at påvise luft- eller væskeniveauer i brystkassen. T/F patienten kan placeres oprejst i en lateral decubitus position.

Hvorfor laver du så en venstre lateral decubitus?

Det er god praksis at placere patienten i en forlod lateral decubitus position frem for en ret lateral decubitus position. Årsagen til dette er, at fri intraperitoneal gas kan kontrasteres mod den store og homogene lever uden den potentielt forvirrende gastriske fundusluft.

Hvad er endvidere en lateral decubitus -position? Medicinsk definition af lateral decubitus : a position hvor en patient ligger på sin side, og som især bruges til radiografi og til at lave en lumbal punktering.

Hvorfor er der derfor bestilt et lateralt decubitusbillede af maven?

Det lateral decubitus abdominal røntgenbillede bruges til at identificere fri intraperitoneal gas (pneumoperitoneum). Det kan udføres, når patienten ikke er i stand til at blive overført til eller andet billeddannelse metoder (f.eks. CT) er ikke tilgængelige.

Hvad er den rigtige decubitusposition?

Når læger bruger dette udtryk til at beskrive position af en patient, angiver de først den del af kroppen, som patienten hviler på efterfulgt af ordet decubitus . F.eks ret tværgående decubitus position (RLDP) vil betyde, at patienten ligger på sin eller hende ret side.

Anbefalede: