Hvad forårsager dobbelt bobletegn?
Hvad forårsager dobbelt bobletegn?

Video: Hvad forårsager dobbelt bobletegn?

Video: Hvad forårsager dobbelt bobletegn?
Video: Italiensk aflukning i 2x2 rib 2024, Juni
Anonim

Medfødt pylorus atresi normalt årsager en enkelt boble på røntgenbilleder uden distal gas, dog en intermitterende dobbelt boble tegn ses af og til. På neonatal ultralyd, en dobbelt boble kan også være forårsaget ved en koledokal cyste, omental cyste eller enterisk duplikationscyste.

Også spurgt, hvad er årsagen til duodenal atresi?

Det årsag til duodenal atresi er ikke kendt. Det menes at skyldes problemer under et embryos udvikling. Det tolvfingertarmen ændres ikke fra en fast til en rørlignende struktur, som den normalt ville. Mange spædbørn med duodenal atresi også har Downs syndrom.

hvordan behandles duodenal atresi? Medicinsk terapi. Ingen medicinske behandlinger er tilgængelige for den endelige behandling af duodenal atresi eller stenose; alle behandling er kirurgisk. Tilstrækkelig intravenøs (IV) hydrering, total parenteral ernæring og gastrisk dekompression er afgørende, indtil det nyfødte er blevet stabiliseret til kirurgisk reparation.

Hvad er derfor en dobbeltboble under graviditeten?

I løbet af graviditet , får duodenal atresi til at opbygge ekstra fostervand. Ultralyd under graviditet samt et røntgenbillede efter fødslen viser en " dobbelt boble ." Dette er forårsaget af væske og luft i dit barns mave og tolvfingertarm, hvor det bliver fanget i stedet for at bevæge sig videre til tarmen.

Hvor almindelig er duodenal atresi?

Forekomsten af duodenal atresi er mellem 1/10, 000 og 1/6, 000 levendefødte, med et omtrent lig forhold mellem mand og kvinde. Hos 30-52 % af spædbørn er det en isoleret anomali, men den er ofte forbundet med andre medfødte abnormiteter.

Anbefalede: