Hvem var Darley og Latane?
Hvem var Darley og Latane?

Video: Hvem var Darley og Latane?

Video: Hvem var Darley og Latane?
Video: The smoke filled room study 2024, Juli
Anonim

John Darley og Bibb Latané var de første psykologer til at formulere og studere tilskuereffekten. Tilskuereffekten, som defineret af Darley og Latané (1968), er det fænomen, hvor tilstedeværelsen af mennesker (dvs. tilskuere) påvirker en persons sandsynlighed for at hjælpe en person i en nødsituation.

På samme måde kan man spørge, hvad Darley og Latane studerede?

Darley og Latané (1968) forskede i spredning af ansvar. Resultaterne tyder på, at i tilfælde af en nødsituation, når folk tror, at der er andre mennesker omkring, er de mindre tilbøjelige eller langsommere til at hjælpe et offer, fordi de tror, at en anden vil tage ansvar.

Ved også, hvorfor er bystander-effekten vigtig i psykologi? Tilskuereffekt , den hæmmende indflydelse fra andres tilstedeværelse på en persons vilje til at hjælpe en i nød. Desuden er antallet af andre vigtig , sådan mere tilskuere fører til mindre bistand, selvom virkningen af hver ekstra tilskuer har en mindre indvirkning på at hjælpe.

Også at vide, hvem der udførte tilskuereffekten?

Socialpsykologerne Bibb Latané og John Darley populariserede begrebet bystander effekt efter det berygtede mord på Kitty Genovese i New York City i 1964. Den 28-årige kvinde blev stukket ihjel uden for hendes lejlighed, naboerne undlod at træde til for at hjælpe eller ringe til politiet.

Hvornår blev tilskuereffekten opdaget?

1964

Anbefalede: