Indholdsfortegnelse:

Hvilke fødevarer skal jeg undgå med cøliaki?
Hvilke fødevarer skal jeg undgå med cøliaki?

Video: Hvilke fødevarer skal jeg undgå med cøliaki?

Video: Hvilke fødevarer skal jeg undgå med cøliaki?
Video: OG HVILKER DU, AT GLUTEN ER DIN PROBLEM 2024, Juni
Anonim

Top fødevarer at undgå, når du håndterer cøliaki

  • Hvede, herunder spelt, farro, graham, khorasan hvede, semulje, durum, og hvedebær.
  • Rug.
  • Byg.
  • Triticale.
  • Malt, herunder maltet mælk, maltekstrakt, og maltvinegar.
  • Ølgær.
  • Hvedestivelse.

Simpelthen så, hvilke fødevarer udløser cøliaki?

Cøliaki , undertiden kaldet cøliaki sprue eller glutenfølsom enteropati, er en immunreaktion over for spise gluten, et protein, der findes i hvede, byg og rug. Hvis du har cøliaki , spise gluten udløser et immunrespons i din lille tarm.

Ligeledes kan man drikke mælk med cøliaki? Det er også vigtigt at bemærke, at mens mælk er glutenfri, for dem der er nyligt diagnosticeret med cøliaki , sekundær laktoseintolerance er almindelig på grund af tabet af lactase, et enzym der fordøjer mælk sukker langs slimhinden i den lille tarm. Lær mere om cøliaki og laktoseintolerance her.

I forhold til dette, kan du spise ris, hvis du har cøliaki?

Ja, alle sammen ris (i sin naturlige form) er glutenfri. Dette inkluderer brun ris , hvid ris og vild ris . I dette tilfælde refererer det "klæbende" udtryk til den klæbrige karakter af ris og ikke glutenproteinet, der findes i hvede, byg og rug. Ris er en af de mest populære glutenfri korn til mennesker med cøliaki.

Hvordan påvirker cøliaki ernæring?

Når en person med cøliaki spiser eller drikker noget, der indeholder gluten, reagerer immunsystemet ved at beskadige slimhinden i tarmkanalen. Det her påvirker kroppens evne til at absorbere næringsstoffer . Følg nøje efter aglutenfri kost hjælper med at forhindre symptomer på sygdom.

Anbefalede: